Love me Tinder, love me do

Ja, jeg er altså en af de godt 70.000 danskere, der har downloadet Tinder. Mest fordi en ven synes, at det var på tide, men også lidt fordi jeg var nysgerrig. Jeg er jo fra den tid, hvor net-dating så dagens lys, og er derfor stærkt påvirket af den tids ide om, at den slags var for de – øhhh – ikke så heldige individer (man må ikke sige tabere, så bliver folk så sure og tror, at man mener det ondt. Tsk tsk).
Den opfattelse har heldigvis ændret sig, men jeg kan altså stadig ikke få mig selv til det. Men Tinder gjorde det jo så dejlig nemt (netdating light om man vil). En lille uskyldig app, hvor man kun skal stå til regnskab for sin aktivitet, hvis der skulle dukke et match op. 
Og hvad kan det så, det der Tinder? Er det ikke bare noget overfladisk gøgl, hvor man kan få sig et lille selvtillidsboost, hver gang der dukker en besked op om, at en eller anden du har liket i en brandert, for øvrigt også har liket dig (højst sandsynlig også i en brandert). Jo, det er det, men det betyder jo ikke, at det derfor ikke er værd at prøve af, vel – det kunne jo være man mødte noget fornuftigt mand. 
Nu har jeg testet det i snart et halv år og har fundet frem til, at der i virkeligheden kun findes to slags mænd på Tinder. Dem der kan finde ud af at sælge sig selv, og dem der virkelig ikke kan. Der er klart flest af de sidste. En standard profil for en fyr mellem 25-38 indeholder gerne flg. 6 billeder og en eller alle af de flg. 5 profiltekster: 
 1. Billeder af ham og andre kvinder. Bare som hjælp til de mænd der prøver at vise at de har veninder – med mindre du i din profiltekst lige får klargjort, at det er din søster eller din kusine, så er hun en potentiel eks – dårligt salgstrick.  
 2. Duckfaceselfie – oh yes, men do it too.
 3. Babybilleder – please explain. Er det dit eget barn eller en låner? Tro mig, det betyder noget. Ved godt det måske er et forsøg på at vise at du er en god far, eller god til børn, det virker bare bedst hvis du lige præcisere hvilken en du mener.
 4. Solbrillebilledet – jeg skal fortælle en lille hemmelighed; kvinder kan godt li’ at se mænds øjne, lad nu være med at dække dem til på alle billederne.
 5. Sportsbilledet – klassikker. Det varierer med alderen selvfølgelig, men snowboard, ski, mountainbike, marathon og fitness er næsten stensikkert. 
 6. Se min smukke navle – det her er min favorit (Her sidder jeg og laver store karikerede gåseøjne med mine fingre – get it?) Jeg ved godt, at en masse kvinder vil buhe af mig for det her, og at min smag er ikke alles smag, men billeder af bar overkrop i Tindersammenhæng siger mig absolut intet. Jeg tænker med det samme, at en mand, der mener, at det her definerer ham, nok ikke er min type. Er det derimod en fyr, der tydeligvis kun leder efter sex (som vidunderet på billedet nedenfor), så er det ganske glimrende, gå amok. Har bare et råd til dig så; put lige et billede ind af dit ansigt også, det plejer kvinder at tænde mindst lige så meget på.
Vil du finde vidunderet her må du altså ta sydpå. 

Og så til de 5 typiske profiltekster:

 1. Ingen tekst – det virker dovent, eller som om, han virkelig ikke har noget at sige. Derfor har jeg egentlig heller ikke andet at sige til det end ?
 2. Højde – ja det betyder åbenbart noget på Tinder. 9 ud af 10 skriver i hvert fald deres højde på. Uanset om de er 165 eller 195. Jeg kan forstå, at de små mænd har behovet for at få det ud af verden og sortere dem fra, der måtte have et problem med det, men hvorfor de høje mænd? Jeg har endnu ikke mødt en kvinde for hvem, det var et problem, at fyren var højere end hende.
 3. Ikonrækken – Hvorfor skrive med ord, hvad jeg går op i, når jeg i stedet kan lave en rebus af iphoneikoner. Så kan folk sidde og gætte på, hvad jeg mener med ?????????⚽️???⛺️ – og for de der slet ikke kan læse ikonerne, well you get the problem.
 4. “Noget om mig selv” – Nej hvor sjovt, det skriver alle andre også. Hvor originalt og indsigtsgivende.
 5. Lommefilosofiske citater – Helst på engelsk, gerne af en kendt filosof, Homer (ikke ham fra Grækenland, ham fra Springfield), Barney Stinson eller underskrevet dem selv. Alle med et fælles budskab a la Carpe Diem eller Fuck alt, jeg kører mit eget løb. Zzzzzzz….
Jeg kan jo af gode grunde kun sidde her og grine af mændene på Tinder. Kvinderne ser jeg intet til. Men jeg hører ofte fra mine mandlige venner derinde, at det ikke står meget bedre til i deres lejr. Lige præcis det med de lommefilosofiske citater går igen hos kvinderne. Her det så blot oftere Marilyn Monroe end Barney Stinson. Og nu er det ikke fordi, at jeg som sådan har noget imod Monroe, men hvis en kvinde lægger flg. citat på sin datingprofil, så tænker jeg, at hun har nogle problemer med at stole på folk. Men det kan jo selvfølgelig bare være mig, der tolker.
“A wise girl kisses but doesn’t love, listens but doesn’t believe, and leaves before she is left”
Det er ikke kun mig vel? Jeg mener, med sådan et citat skræmmer man nok nærmere dem væk der ville noget seriøst (ja de findes faktisk på Tinder, i massevis) og tiltrækker dem der nemt kunne leve op til den manglende tillid. Det kan selvfølgelig være pointen, men intet tydede på det i det pågældende tilfælde. Så vi er tydeligvis lige gode om at være dårlige til vores egen PR. Det er egentlig synd, vi er jo så smukke mennesker. 
Men nu er det jo ikke fordi, standardprofilerne er det eneste, du møder på Tinder. Der er nogle ganske fine imellem. Jeg har da også både været på interessante dates og fået sex (virkelig dårlig sex, men dog sex) ud af Tinder. Men jo længere tid jeg har været på Tinder, jo mere er jeg der, fordi det er hyggeligt, og ikke så meget fordi, jeg får noget ud af det. En af mine venner og jeg har som yndlings tidsfordriv at finde sjove profiler og sende til hinanden. “Se lige ham her.” “Guuuud, kender du hende her?” “Ej, se lige en profiltekst” elle  “Lær lige hende her at tage et ordentlig billede”. Ja det er overfladisk, fuldstændig som app’en lægger op til. Og det er utrolig svært ikke at more sig højlydt over folks valg nogle gange. Jeg skammer mig ikke over det, men i virkeligheden burde jeg måske slette app’en igen. Jeg må bare erkende, at jeg ikke er til det der organiserede dating-ræs. 
Ved I hvad, jeg gør det sgu. Nu, i dag. Bye bye Tinder. Ud og mød med folk i den, måske lige så overfladiske, men noget mere virkelige, verden.    

  Skriv et svar