Det gyldne tommelfingerregelsæt til kvinden i midten af 20’erne

Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg fyldte 24 somre i sommer.
Alderskrise? Njarh altså. Jeg ville så gerne være typen, der var i zen med sin alder og selv mener at have opnået alle mulige store ting. Well, det har jeg ikke. Det har jeg udpræget ikke.
Når men altså, dagen før min fødselsdag færdiggjorde jeg “Kunsten at være Kvinde” af Caitlin Moran. Titlen giver vidst et ret fint indblik i, hvad bogen egentlig handler om – kunsten at være kvinde. Store dele af bogen er hyldende morsom, og når humoren syntes at slutte afløses den af benhård melankoli og et seriøst virkelighedstjek. Helt klart rigtig fin sommerferielæsning.
Med stor inspiration fra Caitlin Moran, er jeg i løbet af den sidste måned begyndt at arbejde lidt på et nyt tommelfingerregelsæt til kvinder i midten af 20’erne. Hvorfor? Fordi der er nogle meget markante “do’s and don’ts”, når man ligepludselig havner i min nye alderskategori.
1. Man knalder ikke længere (du er jo ikke teenagere mere, vel?) – nej, du boller – og hvis du endelig mener, at udtrykket “kneppe” er på sin plads, så er det fordi, du er blevet anal-fistet det meste af den forgangne nat.
2. I en alder af 24 år, har du en kusse, ikke en fisse og  slet ikke en tissekone
  • En kusse er noget vi har, en fisse er noget mændene får.
  • Uanset den gældende pornomode, så er der hår på din kusse, du går jo ikke i børnehave og har tissekone, vel?
  • En tissekone hedder det kun, så længe det at tisse er den eneste og primære funktion.
3.  I midten af tyverne lærer du at sige nej. Du behøver ikke partout at gå til hver og én fernisering/fest/digtoplæsning/koncert – du bør og SKAL vide, at der sikkert kommer lignende arrangement i næste uge, så du misser nok ikke det helt store. Det er altså helt okay at tilbringe din fredag alene i sommerhus eller på sofaen med bland-selv slik.
4. Forelsk dig aldrig i din 40-årige chef. Lad ham iøvrigt heller aldrig få det at vide og vigtigst af alt, lad ham aldrig, og jeg mener virkelig ALDRIG, gå fra sin kone og børn grundet det faktum. Og nå ja, lad ham aldrig få æren af at knuse dit hjerte bagefter. Bitter? Njarh, det forstår jeg ikke, du synes.
5. Knibeøvelser, knibeøvelser, knibeøvelser – need I say more?

6. At tage i Kødbyen er helt okay, det er faktisk mere end okay, men du er simpelthen blevet for gammel til både Bakken og Jolene. Så fedt er det heller ikke at stå i kø i timevis for at komme ind, og så derefter stå som sild i en tønde og værst af alt, kæmpe sig frem til baren for at købe en lunken dåseøl til overpris og i øvrigt blive lagt an på af konfirmander.

7. Du har færre veninder. Men de er bedre. Du har sorteret alle de overfladiske eller ligefrem usunde bekendtskaber fra gymnasietiden fra, og du kan vælge dine veninder ud fra andre parametre end hvem, der hænger med de seje drenge eller holder de gode fester (ja okay, veninder, der holder gode fester er stadig i høj kurs). Til gengæld er veninder i midten 20’erne veninder for livet. Og det er det bedste man kan have.

 8. Menstruation er ikke ulækkert. Det er muligvis lidt besværligt og kan gøre pisse ondt, men det er ikke ulækkert. Du behøver ikke spise det med ske, men forhold dig afslappet til det, der kommer ud af din krop. Og nej, det hedder ikke “jeg har mit lort” – det hedder jeg har min menstruation eller jeg menstruerer. Aller nådigst, “det er den tid på måneden” for de mere blufærdige.

9. Boller du fyre, der er 20, plus minus et år eller to, så er du fandme selv uden om at skulle lære dem op. Og hvis ikke du magter oplæringsperioden, så må du lige gøre din facebook-stalking ordentligt og finde ud af, om han har haft et længerevarende forhold før dig, for så er der trods alt lys forude.

10. Du lærer at sætte pris på din familie – familiefest er ikke længere en sur pligt. Nogen får måske endda lyst til at tage på ferie med sine forældre igen (især hvis de betaler, i midten af tyverne er de fleste af os nemlig stadig på SU).

Én kommentar til “Det gyldne tommelfingerregelsæt til kvinden i midten af 20’erne”

Skriv et svar