Karen Dich

Foto: Stine Tidsvilde

Venindebogen

Navn: Karen Dich

Fødselsdato: 7. juni (en gang i slutningen af 80erne. Okay, meget slutningen af 80erne. Faktisk det sidste år i 80erne).

Civilstatus: Gift (hvilket er en vild nok og ret voksen ting at skrive)

Yndlingsret: Jeg er et kæmpe madøre, og jeg spiser meget og godt. Men hvis jeg kun måtte spise en ting resten af livet, så ville det nok være ostemadder.

Uddannelse og beskæftigelse: Cand. mag. i litteraturvidenskab. Selvstændig journalist, radiovært (du kan finde mig hos Radio Loud), forfatter (udkommer i begyndelsen af 2021 på People’s Press) – og selvfølgelig dramatiker.

The juicy stuff:

Da jeg var fire eller fem år gammel, overhørte jeg min far fortælle nogle andre voksne, at jeg var en ‘cowboybukse-pige’ (som vel var synonym for en tomb-boy eller noget i den dur), der klatrede i træer og legede med drengene. Dagen efter spurgte jeg ham, om han var ked af, at jeg var det. Jeg tror ikke, at jeg forstod, hvad ordet betød den gang, men jeg forstod, at det ikke var den helt rigtige måde at være pige på – selvom min far forsikrede mig, at det var han ikke (og det tror jeg i dag fuldt og fast på, at han ikke var).

Alligevel skulle jeg være mere end 20 år gammel, før jeg fik et sprog til at tale om de snævre forventninger til køn og kønsroller, som begrænser så mange menneskers udfoldelse. I dag går jeg våde i cowboybukser og kjoler, jeg kan tale dig både træt og ophidset med min indignerede feminisme, men jeg vil allerhelst fortælle historier, der viser, at vi kan leve på så mange andre og mere givende måder, hvis vi ellers tør.