PÅ SCENEN

Sejer damer samler ind til Kussesumpen

Pengene er små, når man laver teater uden støttekroner. Derfor tager Kussesumpen nu sagen i egen hånd og holder en stor fest for at samle pengene ind.

I august 2017 havde forestillingen KUSSESUMPEN ur-premiere på Teatret ved Sorte Hest. Monna Dithmer fra Politiken skrev da også »Det koger og bobler i ’Kussesumpen’ af humor, lyster, kvindehørm og tabubelagte pinagtigheder, der end ikke tages op i venindesnakken, men som nu væltes ud på scenen – inklusive skedeprutter«.

Forestillingen har spillet for udsolgte sale under CPH Stage, og de fire skuespillere fornøjelsen af at optræde i Vega til Kvinfos 8. martsfest. Forestillingen blev en større succes, end vi havde turde håbe, men desværre går succes og økonomi ikke hånd i hånd.

Billetsalg alene gør ingen sommer

Forestillingen er et gæstespil, og vi er meget taknemmelige for, at Teatret ved Sorte Hest gav os en chance og en scene.

Men som gæstespil skal vi også selv afholde alle udgifter: diverse produktionsomkostninger såsom scenografi, rekvisitter, kostumer og make-up og ikke mindst løn til skuespillere, tekniker, kostumier, instruktør, produktionsleder mv. I modsætning til etablerede teatre, har vi ingen statsstøtte fået. Vi har ingen indtægter fra reklamer. Og trods adskillige fondsansøgninger er pengene ikke væltet ind fra den kant.

Nu tager vi sagen i egen hånd

Der skal nok være dem, der mener, at hvis vi brænder så meget for teatret, så er stjerneregn og bifald alt, hvad man kan drømme om. Men at arbejde uden løn kan tage glæden fra selv de ildsjæle, der brænder allerstærkest for teatret. Det er vigtigt for os, at vi kan lønne vores skuespillere ordentligt.

Så nu har vi taget skeen i den anden hånd, og afholder et stort arrangement på Teatret ved Sorte Hest 23. februar for at samle penge ind. Overskud går direkte til genopsætning af forestillingen til foråret.

Kom med til debat, oplæsning og dansefest

Arrangementet vil have fokus på kunst og på køn; to af de ting, der rimer bedst på KUSSESUMPEN, og som vi interesserer os for. Og heldigvis har en flok seje kvinder sagt ja at hjælpe os.

Forfatter og debattør Geeti Amiri kommer og fortæller om sin kommende bog.  Måske læser hun også lidt op.

Et kyndigt panel bestående af  debattør og forfatter Ekaterina Krarup Andersen, instruktør Zinnini Elkington og teaterdirektør Maria Vinterberg skal diskutere, hvordan vi får mere interessante kvindefigurer på teaterscenerne og filmlærrederne. Kussesumpens egen Karen Dich modererer løjerne.

Der vil også være smagsprøver på lidt nyt fra vores egne penne – og til sidst spilles der op til dans.

DU KAN KØBE BILLET HER


Vi er turnéklar

PRESSEMEDDELELSE

Fredag 25. august 2017

Den udsolgte teatersucces »Kussesumpen« er klar til at indtage hele landet næste sæson

Efter en ekstatisk publikumsmodtagelse af den blog-baserede forestilling »Kussesumpen« blev billetkontoret stormet, og alle forestillinger og ekstraforestillinger lyn-udsolgt, længe inden spilleperioden udløber i morgen på Teatret ved Sorte Hest.

De mange, der er gået forgæves, kan nu ånde lettet op, for det er lykkedes at arrangere en turné med forestillingen, som går til teaterforeninger og spillesteder i hele landet i perioden januar – marts 2019.

Publikum af begge køn og i alle aldre har skraldgrinet af de fire skuespillere Jacobe Orry, Vanessa Moliné Petterson, Pernille Rosengren og Josephine Angelica Lorentzen, når de har kastet sig ud i alt fra mandehadelister og voldtægtsfantasier til alvorligere emner som depression og tabuet om ikke at ville være mor.

Teksterne i forestillingen tager udgangspunkt i den anonyme blog »Kussesumpen« som siden 2013 har været et rum for de fire kvindelige skribenter i 20’erne, der under synonymerne ”Boreliakussen”, ”Ældstekussen”, ”Sprøjtekussen” og ”Yngstekussen” har udfoldet deres genvordigheder med sex, kærlighed og mænd.

Forestillingens kreative team er en dynamisk trio. Camille Sieling Langdal, der netop er begyndt sit tredje år på instruktøruddannelsen på Den Danske Scenekunstsskole, har instrueret forestillingen. Kostumer og scenografisk udtryk står Martina Hindberg Enevold for. Mens Anders B. Nyegaard har stået for lysdesign.

Forestillingen er teater fra en ny generation: »Som nye og uprøvede stormer de fire yngstekusser nu frem på Sorte Hest. Godt gået!« skrev Monna Dithmer i Politiken.

Anmeldere har kvitteret med stjerneregn og kaldt forestillingen: »hylende morsom og fuld af kærlighed«. Nu glæder holdet bag forestillingen glæder sig til at komme rundt i hele Danmark.

Pressekoordinator, Karen Dich

Tlf.: 25301321

Mail: Karen.dich@gmail.com


Danmarksturné i 2019

Forestillingen udbydes til teaterforeninger og spillesteder i perioden januar – marts 2019.

Medvirkende: 4 skuespillere + 1 tekniker

Krav til scene: 6 x 6 m.

Varighed: Ca. 80 min. uden pause.

Booking: Mikkel Rønnow, tlf. 20 80 14 80 eller mikkel4@mac.com


Vi sumper på 24syv

Vi besøgte Radio 24syvs kulturprogam, AK24syv, til en snak om basisgrupper, kvindeloger og selvfølgelig forestillingen.


Politiken sender fire hjerter og masser af kærlighed.

Monna Dithmer har anmeldt forestillingen i Politiken.

Tro nu ikke, at det her er en bande sextremistiske friblødere, der går til politisk frontalangreb, parate til at skære enhver neoliberal pik af »med en sløv brødkniv«. Kontante, lattervækkende og selvironiske, men uden de store perspektiver eller knæbøjninger for det LGBTQ-kønskorrekte, dyrker de det kropsnære og jagten på de uundværlige – og umulige – mænd.

Timingen er helt rigtig, side om side med kvindefodbold og hardcore fremtidsfeminister på kunstscenen i Aarhus samt twerkende sommerversioner af fjerdebølgefeminismen. Der har de senere år været en række femifremstød på teaterscenen med tophits som Mungo Parks ’Kvinde kend din krop’ og ’Hår på den’ af gruppen Frit Fald. Som nye og uprøvede stormer de fire yngstekusser nu frem på Sorte Hest. Godt gået!


Oven på en veloverstået premiereweekend

Vi har haft en forrygende premiere på Sorte Hest, vi er nu næsten udhvilede og biletterne går som varmt brød. En lille opdatering på det hele.

Politiken skrev om os d. 5. august:

Udgangspunktet er bloggen Kussesumpen, som en af de medvirkende skuespillere, 26-årige Jacobe Orry, startede sammen med en gruppe af kvinder, da hun var i begyndelsen af tyverne.

For at have et sted, de kunne skrive og diskutere de ting, der optog dem, men også for at give rum til et sted, hvor det at være feminist og det at være kvinde blev italesat på en anden måde, end de syntes, det gjorde i medierne og i kønsdebatten. Det er også en af årsagerne til, at blogteksterne nu bliver til teater.

»Der er for lidt kunst i Danmark, der viser kvinden, som hun rent faktisk er, og som gør op med det herskende kvindeideal, som er altoverskyggende for mange unge kvinder i dag«, siger Jacobe Orry.

Og på nettet d. 4.

BT samlede Politikens historie op til en noget mangelfuld citathistorie.

Og så er anmeldelserne begyndt at komme

Scenekanten kvitterer med seks stjerner:

Spørgsmålet: “Så hvad synes I så om mig?” gentages som et ekko af den usikkerhed, der kan ramme mennesker i alle aldre, men som nok forekommer særligt hyppigt hos os unge. I den forbindelse fungerer Kussesumpen som en ventil i en trykkoger. Forestillingen er hylende morsom og fuld af kærlighed. Her er ingen hæmninger, og det gakkede og skøre og sjofle får frit løb. Stemningen i salen er ekstatisk, og vi kan som publikum sammen grine over livets skævheder.

Sofie og Emilie er også begejstrede:

De fire kvinder på scenen, Jacobe Orry, Pernille Rosengren, Vanessa N Moliné Petterson og Josephine Angelica Lorentzen, leverede og præsterede en sand perle af en forestilling og de supplerede hinanden på bedste vis med hver deres enkeltstående udtryk.


Pressemeddelse

D. 4. august har forestillingen KUSSESUMPEN – mens vi venter på søde Søren præmiere på Teatret ved Sorte Hest. Forestillingen er baseret på en række indlæg fra bloggen.

Forestillingen tager afsæt i blogteksterne og er dramatiseret af en af medstifterne og fast blogger, Jacobe Orry. Med sin baggrund indenfor scenekunstens verden har Jacobe Orry længe gået med drømmen om at skabe en teaterforestilling baseret på bloggens indlæg og univers.

»Der er for lidt kunst i Danmark, der viser kvinden som hun rent faktisk er; for lidt kunst, som gør op med det herskende kvindeideal, som er altoverskyggende for mange unge kvinder i dag.« siger Jacobe Orry, når hun bliver spurgt om, hvorfor hun har skrevet forestillingen, og hun uddyber: »Ambitionen er at lave en forestilling, der ligesom bloggen diskuterer ligestillingsspørgsmål og kvindeliv med varme og humor. Vi vil rigtigt gerne starte en ny samtale om feminisme, der foregår på en anden måde end vi ser i debatten i dag«.

Med KUSSESUMPEN – mens vi venter på søde Søren søger vi tilbage til de kvindelige rødder og til, hvad det rent faktisk vil sige at forelske sig, ikke blot i den romantiske konstellation som et parforhold kan være, men også i verden og i sig selv som kvinde. I trit med det bramfri udtryk, skildrer forestillingen rejsen ind i den autentiske og virkelige kvindes univers, gennem en scenekunstnerisk fortolkning af det oprindelige blogformat. Derudover er mødet mellem det talte – det som bloggen repræsenterer – og den fysiske skuespillerbaggrund, som alle fire medvirkende har, et rigtig spændende og udfordrende krydsfelt at arbejde i.

Kussesumpen har fire kvindelige roller, der spilles af Josephine Angelica Lorentzen, Pernille Rosengren, Vanessa Moliné Petterson og Jacobe Orry. Forestillingen har premiere på Teatret ved Sorte Hest d. 4/8 2017 med en forestillingsperiode, som strækker sig frem til d. 31/8 2017.

For yderligere information, interview, m.v. kontakt da presseansvarlig Karen Dich. Fotomateriale må ikke anvendes uden forudgående aftale med KUSSESUMPEN.

E-mail: kussesumpen@kussesumpen.dk

KUSSESUMPEN

www.kussesumpen.dk


I oktober deltog Teater Kongedybet i Teaterbattle ved Mungo Park med et sneak peak forestillingen Kussesumpen, der baserer sig på indlæg her fra bloggen.

Kussesumpen on stage

Kussesumpen var nomineret for Bedste Koncept, Bedste Timing samt Juryens Særpris.


Vi opdaterer jer lige så snart der er nyt fra Teater Kongedybet og Kussesumpen-forestillingen!